Известие

Collapse
No announcement yet.

Загуба на тоци - таблото не свети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загуба на тоци - таблото не свети

Преди 3 дни се качвам в колата ,слагам ключа и само светна таблото и угасна.
    Подадоха ми ток и запали веднага.
    Минах 300 км на 3 -4 пъти и вс беше наред /до преди 1 час /
    Не съм я карал от около 24 часа . Слагам ключа и същия номер /не се вкл нищо/.
    Подават ми ток ,пак нищо,слагам нов акумулатор светка навигацията но таблото НЕ, УЖАС / В Крайморие съм уж на почивка а то !!!/
    Някакъв съвет !?!?

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

Има ли смисъл да ми пращат 2 рия ключ при положение ,че не се вкл на контакт дори при зареден акумулатор?

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Забравих да спомена за странен шум ,след като извадя ключа от таблото /наподобяващ парното след като изкл. двг./, спира за 20 секунди и пак започва.
    Last edited by Lunov; d.m.y г., 00:00.
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Alfa Romeo 155 TS

Тая кола да не е цял ден на пек?

Ако цял ден я блъска това слънце я премести някъде на сянка.

Пробвай вечер по късно към 0.00 часа когато е изстинала от напичането ако цял ден е била на слънце.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Прав си , цял ден стои на една поляна направо я сцепва слънцето !!!
      Мислиш ли , че може да е от това ?
      Last edited by Lunov; d.m.y г., 01:00.
      Alfa Romeo 159 JTDm
      Alfa Romeo 155 TS

Comment

Не знам, ама моята вчера след 4-5 часа на слънце не искаше да запали.Светва таблото муша ключа, чакам малко и натискам бутона и тя гасне и така 2 пъти.Това на свободна скорост.След това гледам нещо пише на таблото и при третият път натискам и съединител и тя взе че запали.

Ама да знаеш при +35 градуса на слънце става сигурно +40 градуса, датчици и всичко вътре се побърква.Паркирай я на сянка или пък преди да палиш отвори всички врати да стане проветрение, че жегата е поне малко да избяга от нея.

За най-сигурно пробвай да я запалиш късно вечер когато няма слънце или рано сутрин когато все още не я е напекло както трябва.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

При 35-6 градуса температура на въздуха асфалта е нагрят поне до към 50 градуса.Но не виждам много логика в това което казваш колега че от нагряването не ще да пали поне аз не съм имал такива проблеми в жегите.Гледах прогнозата тоя мор ще продължи и другата седмица даже ще се постопли още до към 40г
          Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
          New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

Снощи ходих в 3 часа да я пробвам... въобще не реагира на това ,че съм поставил ключа.
            Като отворя вратата светва таблото докато седна угасва ,поставям ключа и не светва нищо.
            Alfa Romeo 159 JTDm
            Alfa Romeo 155 TS

Comment

Абе аз снощи писах едно мнение от таблета, ама нещо го няма...

Вземи си проследи масите от акумулатора към купето и мотора. Дебелите черни кабели. Виж им състоянието и евентуално ги развии и почисти.
              Тая твоята работа е кабелен проблем.
              Бих погледнал и буксата на ЕКУто и бушонните табла - под капака най вече.

Огледай и за изгорял главен предпазител от тези върху акумулатора. Притегни там болтовете, през които вървят токовете...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Дано е това, ще го направя по най бързия начин.
                Alfa Romeo 159 JTDm
                Alfa Romeo 155 TS

Comment

Намерих сякаш един изгорял бушон под капака /жълт 20 доло в дясно/ нямам идея за какво е !?!
                  Alfa Romeo 159 JTDm
                  Alfa Romeo 155 TS

Comment

Ако е долу в дясно с номер Ф20 е за подгрева на задното стъкло...

Качвам ти на ПДФ само извадка от книжката - частта с бушоните.
                    Attached Files

Comment

Като ръчкаш - оглеждай и окабеляването КЪМ кутиите с бушони - да не се окаже лош контакт там.

Comment

Колега, утре пътувам към Созопол, ако имаш нужда от нещо да ти взема пиши. Тоя странния шум най-вероятно е от клапите на парното, всеки път като отворя вратата и почват да се разхождат из таблото, нямам идея що така прави...пробвай да вкараш пръст там дето вкарваш ключа и виж дали ще ти изпише на екрана "electronic key not recognized", ако го изпише, проблема е в ключа, ако не - както каза явор кабелчета

---------- Post added at 11:57 ---------- Previous post was at 11:56 ----------

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                        Не знам, ама моята вчера след 4-5 часа на слънце не искаше да запали.Светва таблото муша ключа, чакам малко и натискам бутона и тя гасне и така 2 пъти.Това на свободна скорост.След това гледам нещо пише на таблото и при третият път натискам и съединител и тя взе че запали.

Ама да знаеш при +35 градуса на слънце става сигурно +40 градуса, датчици и всичко вътре се побърква.Паркирай я на сянка или пък преди да палиш отвори всички врати да стане проветрение, че жегата е поне малко да избяга от нея.

За най-сигурно пробвай да я запалиш късно вечер когато няма слънце или рано сутрин когато все още не я е напекло както трябва.
                        Тя винаги иска или спирачка или съединител за да запали, та най-вероятно не си натиснал нито едното затова е гаснела.
                        Last edited by pesho_kj; d.m.y г., 14:59.
                        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                        ex Alfa 156 1,9 JTD
                        ex Alfa 75 1,8

Comment

Прегледай си добре и буксите в таблото, че и аз бях така една седмица докато видя, че една букса се е откачила.После като върнах лентата назад разбрах защо се били еднократните проблеми с ел.стъклата и осветлението по таблото- буксата е била пред откачане.Може да ми се смеят , но винаги когато тръгвам на дълъг път или на почивка си нося с мен най необходимите инструменти поне за смяна на пистов ремък и демпферна шайба, които също са при резервната гума.Също така винаги си нося лаптопа с vag кабел за fes.В момента съм в Созопол и можех да отскоча поне да я закачим на fes , но съм в старият град и просто няма излизане с колата, че е страшно с местата за паркиране и стигането до тях!
                          Last edited by stu; d.m.y г., 15:29.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

[QUOTE=pesho_kj;1432403]Колега, утре пътувам към Созопол, ако имаш нужда от нещо да ти взема пиши. Тоя странния шум най-вероятно е от клапите на парното, всеки път като отворя вратата и почват да се разхождат из таблото, нямам идея що така прави...пробвай да вкараш пръст там дето вкарваш ключа и виж дали ще ти изпише на екрана "electronic key not recognized", ако го изпише, проблема е в ключа, ако не - както каза явор кабелчета[COLOR="Silver"]

Така е ,като бръкна с пръст го исписва този надпис !!!
                            Но като вкарам ключа ..реакцията на колата е все едно съм го мушнал в жабката /никак не реагира/
                            Alfa Romeo 159 JTDm
                            Alfa Romeo 155 TS

Comment

Тоци бегали според мен, имобилайзера си го разпознава и когато трябва да подаде контакт и не му стига захранването поради лоша връзка някъде
                              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                              ex Alfa 156 1,9 JTD
                              ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                              X